Fisk i créme fraiche
Den här veckan kommer våra åk 8 elever att få tillaga en härlig fiskrätt. Vi pratar om hållbart fiske och att välja fisk som är MSC-märkt, rättvise-märkt alternativt KRAV-märkt. Många tycker att fisk är lite "så där" eller kanske rent av väljer bort fiskrätter helt när de serveras i skolmatsalen. Därför vill jag, Anna och Therése visa på hur god fisk faktiskt kan vara.
Flera elever som nu har lagat rätten tyckte att det var jättegott och ville gärna ha receptet för att kunna bjuda föräldrar och syskon hemma. Här kommer det!
Koktid: ca 10 min 2 pers
Ingredienser
200 g vit fisk
2 msk smör eller olja
1 msk finhackad purjolök
2 msk hackad dill
2 krm dragon
1/2 dl mjölk
1 dl lätt créme fraiche
1 tsk citronsaft
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
1. Skär fisken i mindre bitar.
2. Fräs purjolöken i smör eller olja i en kastrull.
3. Tillsätt dill, dragon, mjölk, lätt créme fraich, citronsaft, salt och peppar.
4. Låt koka upp.
5. Lägg ner fisken i såsen och låt sjuda under lock tills fisken är vit och fast ca 5 min.
6. servera gärna med kokt eller pressad potatis och valfria grönsaker.
Smaklig måltid!
/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar