torsdag 14 mars 2013

Stycka Kyckling & Indisk Kyckling

I onsdags fick årskurs 8 lära sig hur man styckar en hel kyckling och hur viktigt det är med en god hygien! Vi pratade om bakterier i maten och hur man ska hantera och förvara mat på bästa sätt för att minska risken för matförgiftning!

De elever som ville lära sig stycka fick prova! Här styckar Oskar en kyckling. Han skär noggrant efter instruktionerna som kocken Melker Andersson gav via en film på Youtube.
Eleverna fick lära sig att vi ska använda olika skärbrädor till kött, fisk och grönsaker för att minska risken att sprida ev bakterier. 


Av den hela styckade kycklingen tillagade eleverna 

"Indisk kyckling". 


Många elever tyckte att maträtten blev över förväntan och väldigt god!
Två tjejer satt och diskuterade kycklingköttet i deras gryta och kom underfund med att vissa delar blev torra medan andra blev saftiga & goda! De konstaterade att de kunde ha förkortat tiden lite och att det är viktigt att hålla koll på tiden för ett bra resultat!

Utifrån Lgr11:
Eleven kan ge omdömen om arbetsprocessen och resultatet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar