Idag har 6HI varit här och bakat morotsmuffins
. Då tränade vi på att läsa och följa recept, samarbeta, ta ansvar och initiativ, använda olika redskap och teknisk utrustning som tex elvisp, måttsats, slickepott och rivjärn på ett säkert sätt. Vi använde vanliga ord och begrepp som används vid bakning som tex skala & riv, blanda, vispa vitt & pösigt, rör och grädda. Kontrollera med en provsticka.
|
När alla kök var klara med sina muffins upptäckte vi att
några fick fler muffins och några fick färre. Hur kommer det sig?
Jo, några fyllde sina formar lite mer och
andra lite mindre. Beroende på det och beroende
på vilken storlek på formarna man använder
får man olika många! |
Vad tyckte ni om lektionen?
Kul!
Vad är viktigt att tänka på när man bakar?
Samarbeta.
Följa receptet.
Att man blandar ner bakpulvret försiktigt.
Vad händer när man vispar ägg och socker med elvispen?
Den blir fluffig och pösig.
Hur kontrollerar man att muffinsen är färdiggräddade?
Om man tar den där provstickan, och sticker ner den och är det smet på den är de inte klara men är det ingen smet på är de klara!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar