fredag 18 januari 2013

6JK lagar köttfärssås & spagetti

Idag tillagade 6JK Köttfärssås & Spagetti! 

Innan de började tillaga sin mat gick vi igenom hur vi skulle göra och vilka redskap vi skulle använda under matlagningen. Vi hade redskapslära! 

Varför kokar man pasta utan lock?
- Annars kokar det över.
Varför kokar man upp vattnet med lock då?
- Då går det fortare och så sparar man energi!


Tips till er som ska tillaga köttfärssås hemma från en elev:
- Var försiktig med örtkryddorna! Men det var gott! Min köttfärssås var godare än mammas.
Hur kommer det sig?
- Den smakade bra. Och mamma har stora tomater i och det gillar inte jag! 

Varför ska man använda plaststekspaden i teflonstekpannan?
- För att inte repa stekpannan.
Vilket material ska man undvika då?
. Järn! Järn repar teflonet!



Elevernas egna reflektioner om matlagningen och maten:

- Den var god!
- Den var bra gjord!
Den var lagom stekt för vi hade rätt temperatur när vi stekte! Om man har för hög värme då kan man bränna maten och om man har för låg värme kanske det inte blir klart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar