måndag 24 september 2012

6-9 SB Gjorde korvstroganoff med ris eller bulgur


I fredags så gjorde 6-9 SB korvstroganoff, som tillbehör valde de på ris eller bulgur. Just denna elev har också gjort sin måltid extra nyttig med röd paprika, gurka och morot i bitar! Ris är en av världens äldsta kulturväxter. Det odlas på mer än tio procent av jordens odlingsbara yta! Fascinerande va?! : ) Bulgur görs av krossat vete och innehåller mycker fibrer, det blir mer och mer vanligt att använda som alternativ till ris, pasta och potatis! 

Här är receptet på korvstroganoff, 2 personer.
200 g falukorv
1 gul lök
1 msk matfett
1 msk tomatpuré
1/2 dl vatten 
1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm salt
1/2 krm peppar
klippt persilja 
Gör så här:
1. Skär korven i 1/2 tjocka strimlor
2. Skala och skär löken i tunna skivor
3.Värm matfettet i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt.
4. Bryn korven först och låt sedan löken bryna med en kort stund.
5. Tillsätt tomatpurén och rör om. 
6. Späd med vatten och grädde.
7. Smaksätt med salt och peppar.
8. Låt korven sjuda 5 min under lock. 
9. Skölj och klipp persiljan och strö över.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar